Mød Dávur Birgisson

MØD DÁVUR BIRGISSON

Dávur Birgisson er født i Torshavn på Færøerne i 1995. Han flyttede til Danmark, da han som 17-årig var kommet ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, efter at have gået tre år på Musikalsk Grundkursus (MGK) hos Ragnar Olsen på Færøerne.

Davur Birgisson

Glæden ved at give videre: Dávur Birgisson spiller guitar hver dag, synger og forbereder sin guitarundervisning på Københavns Guitarskole.

Han elsker at give sin glæde ved musik videre til andre gennem sin undervisning.

Foto: Anne Mette Ahlgreen.

Dávur Birgisson er i øjeblikket studerende i Solistklassen på musikkonservatoriet og i gang med at uddanne sig til sologuitarist. I 2016 vandt de to lærere i Københavns Guitarskole Dávur Birgisson og Jonas Egholm og vennen Sebastian Sundblad med deres Trio Imprevisto førstepræmien i Køge Kammermusikkonkurrence.

I 2017 vandt Dávur Birgisson førstepræmien i konkurrencen Stella Polaris for unge klassiske musiktalenter i sit hjemland Færøerne. I begrundelsen sagde en af dommerne: ”Guitaren er en forlængelse af hans personlighed”. Den karakteristik gælder i høj grad også, når han underviser. I undervisningen ligger guitaren hele tiden klar i hans skød, så han kan omsætte sine ord til guitarspil for eleverne.

Enkel guitarundervisning

Jeg elsker at undervise. En af mine styrker som underviser er, at jeg prøver at gøre det hele så simpelt som muligt for eleverne. At lære et nyt instrument kan være svært i forvejen, så der er ingen grund til at gøre det mere kompliceret,” forklarer han.

“I min undervisning, må eleverne aldrig være i tvivl om, hvad de skal gøre for at blive bedre. Jeg gør en stor indsats for at finde deres individuelle niveau og behov, og derfra arbejder vi os gradvist op på et højere niveau”.

Davur underviser

Fokus på succesoplevelser: Dávur Birgisson underviser eleven Lukas Løfqvist.

Som guitarlærer lægger han vægt på, at eleverne hurtigt får en succesoplevelse og kommer til at opleve glæden ved at spille for sig selv og andre.

Foto: Anne Mette Ahlgreen.

Københavns
Guitarskole

Guitarundervisning af børn og voksne i København

28 12 64 72

H E L L O T H E R E