Mød Jonas Egholm

Mød Jonas Egholm

Trods sin unge alder har Jonas Egholm vundet flere førstepladser i musikkonkurrencer i ind- og udland. I 2020 modtog han en ærefuld dansk pris for sit store talent.

Jonas Egholm - guitarlærer

Passioneret guitarlærer: Jonas Egholm er under uddannelse til solist.

Han har tidligere mødt en holdning om, at det ikke er lige så fint at undervise som at spille koncert. Men for ham er det mindst lige så vigtigt at give spilleglæden videre til andre som at optræde.

Foto: Kelley Hudson

Léonie Sonnings Musikfond uddeler hvert år en række talentpriser til unge komponister, dirigenter, musikere eller sangere fra Danmark og de andre nordiske lande. En af talentpriserne gik til guitarist Jonas Egholm, som vandt Léonie Sonning Talentpris 2020.
Den unge guitarist har spillet med DR Symfoniorkestret, Sønderjyllands Symfoniorkester og Diamantensemblet samt spillet adskillige koncerter i bl.a. Danmark, Kina, Japan og Tyskland.

Fars guitar åbnede en verden af musik

Jonas Egholm er født i 1997 og vokset op i Børkop i Midtjylland. Da han var 18, begyndte han sin musikuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
I dag studerer han på solistuddannelsen hos Jesper Sivebæk og Per Pålsson.

”Gennem hele mit liv har jeg været glad for musik. Da jeg var seks år, åbnede der sig en verden af musik for mig. Min far spillede lidt guitar, mest lejrbålsguitar og sang, og det syntes jeg var vildt cool,” fortæller Jonas Egholm.

”For mig blev det til klassisk musik, for på mange musikskoler lærer man at spille akustisk guitar, og derfor kom jeg til at spille klassisk i musikskolen”.

Klassisk musik er for alle

”Klassisk musik kan noget specielt, og det er vildt smukt. Jeg nyder det så meget i dag, fordi der er så mange måder at udtrykke sig på i klassisk musik. Det er en meget bred genre, der rummer flere hundrede års musik fra gammel barok til ny minimalisme, så der er noget for alle i klassisk musik,” mener han.

Guitarlærer som 13-årig

Jonas Egholm har allerede mange års erfaring som guitarunderviser bag sig. Blot 13 år gammel begyndte han at undervise en af naboernes døtre.

”Jeg var nok verdens værste lærer, for jeg vidste intet om pædagogik, eller hvad pigen skulle spille. Men jeg lærte af det, og en anden pige fra nabolaget, som jeg underviste, er blevet en ekstremt god guitarist i dag,” fortæller Jonas Egholm, som har undervist privatelever, siden han kom ind på musik
konservatoriet i 2015.

”Jeg synes rigtig, rigtig godt om at undervise. Det er blevet en passion for mig. Som ung fik jeg smidt den holdning i hovedet, at undervisning var det laveste af alt i forhold til en solistkarriere”.

”Men at undervise og give videre til andre er næsten det vigtigste – enten gennem koncerter eller undervisning. Det er vildt fedt at give videre til unge og se deres øjne lyse op. Det er ekstremt givende at arbejde med mennesker og musik, .

 

– Jonas Egholm

Prisbelønnet grinebidder: Guitarlærer Jonas Egholm  bryder ofte ud i et bredt grin, når han underviser elever som her Bo Vittus Mortensen.

Jonas Egholm har bl.a. vundet Léonie Sonning Talentpris 2020 og flere konkurrencer i udlandet.

Foto: Anne Mette Ahlgreen.

Jonas Egholm

Har indspillet guitarmusik for børn

Jonas Egholm har indspillet et album i serien Educate·S, ’Pieces for Guitar’ med nyskrevet kompositionsmusik for børn og unge til brug i musikundervisning.

Indspilningen er baseret på nodeserien Educate·S, udgivet af det danske musikforlag af samme navn. Albumserien rummer også stykker for klaver, cello, violin, akkordeon og slagtøj.

Musikforlaget Dacapo tilbyder gratis streaming og download af de tre album med indspilninger af musikken; herunder Jonas Egholms: Pieces for Guitar

Københavns
Guitarskole

Guitarundervisning af børn og voksne i København

28 12 64 72

H E L L O T H E R E